پنهان‌کاری غیر ضروری مشکلات داخلی ضربه به امنیت ملی است؛ رسانه‌ها باید صدای مردم باشند

1404-05-17 06:05:10
0
35
پنهان‌کاری غیر ضروری مشکلات داخلی ضربه به امنیت ملی است؛ رسانه‌ها باید صدای مردم باشند
در آستانه روز خبرنگار، مصطفی امینی‌فرد، خبرنگار و فعال رسانه‌ای، در گفت‌وگویی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کلاله خبر» بر نقش کلیدی رسانه‌ها در شفاف‌سازی مسائل داخلی و بین‌المللی تأکید کرد. او خبرنگاری را نه صرفاً یک شغل، بلکه رسالتی سنگین دانست که باید با صداقت و شجاعت، پل ارتباطی میان مردم و حاکمیت باشد

 سلام مصطفی جان، روز خبرنگار رو بهت تبریک می‌گم. به عنوان یک خبرنگار و فعال رسانه‌ای، رسالت اصلی خبرنگار رو چطور تعریف می‌کنی؟

امینی فرد در ابتدای گفتگو گفت: رسالت اصلی یک خبرنگار ایجاد ارتباط صادقانه و موثر بین حاکمیت و مردم است. خبرنگار باید پل ارتباطی باشد که صدای مردم را به مسئولان و صدای مسئولان را به مردم منتقل کند، با حفظ آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات.

 آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات چقدر در رسالت خبرنگار اهمیت دارد؟

او با اشاره به اهمیت گردش آزاد اطلاعات افزود:  آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات اساس کار خبرنگار است. وقتی اطلاعات مطابق قانون و آزادانه منتشر شود، مردم حق دارند بدانند چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، چه در داخل کشور و چه در سطح بین‌المللی. این موضوع باعث می‌شود که مردم بتوانند تصمیم‌های درست‌تری بگیرند و مسئولان نیز پاسخگو باشند.

می‌دانیم که نقش خبرنگاران در جنگ ۱۲ روزه دفاع مقدس ایران و اسرائیل چقدر مهم بوده، در این زمینه نظرت چیست؟

امینی فر با اشاره به نقش خبرنگاران در جنگ 12روزه ایران و رژیم صهیونیستی گفت: در آن مقطع حساس، خبرنگاران با تلاش‌هایشان باعث شدند که واقعیت‌ها زیر بمب‌ها و پروپاگاندای رسانه‌های غربی دفن نشود. آنها چهره مقاومت و جمهوری اسلامی را درست و شفاف به جهان نشان دادند که این خود یک برگ برنده برای محور مقاومت بود. رسالت خبرنگار فقط گزارش دادن نیست، بلکه بیان حقیقت در بزنگاه‌های حساس است.

امروز وضعیت غزه بسیار بحرانی است، به عنوان یک خبرنگار، چه نقشی برای رسانه‌ها در این موضوع قائل هستی؟

امروز هم خبرنگاران باید با تلاش و شجاعت از مردم مظلوم غزه دفاع کنند و صدای آنها را به جهان برسانند. نباید اجازه داد که صدای این مردم تحت فشار و تحریم‌های رسانه‌ای غرب گم شود. رسانه‌ها وظیفه دارند که حقایق را بی‌طرفانه و شفاف گزارش دهند تا جهان به درستی در جریان مشکلات و ظلم‌های وارد شده قرار بگیرد.

در داخل کشور هم مشکلات جدی مثل کمبود آب و قطعی برق وجود دارد که بعضاً مسئولان از بیان آنها ابا دارند. درباره این مسائل چه نظری داری؟

در بخش دیگری از گفتگو به مشکلات داخلی اشاره کردو گفتبیان مشکلات داخلی مثل کمبود آب و قطعی برق وظیفه جدی خبرنگاران است. پنهان‌کاری این مسائل باعث کاهش اعتماد مردم و مانع پیشرفت می‌شود. خبرنگاران باید این مسائل را به صورت دقیق و واقعی مطرح کنند تا مسئولان ناچار به پاسخگویی و اقدام شوند و مردم نیز آگاه‌تر و هوشیارتر باشند.

برخی معتقدند که خبرنگاران نباید بیش از حد به مشکلات داخلی بپردازند چون ممکن است به امنیت ملی ضربه بزند. شما چطور به این موضوع نگاه می‌کنید؟

او تاکید کرد که امنیت ملی واقعی زمانی برقرار می شود که مردم در جریان دقیق وقایع باشند:این نگاه کاملاً اشتباه است. پنهان‌کاری مشکلات داخلی فقط باعث افزایش بی‌اعتمادی مردم می‌شود. خبرنگار باید حتی درباره سخت‌ترین مشکلات هم شفاف‌سازی کند تا مسئولان به جای پوشاندن واقعیت‌ها، دنبال راه‌حل باشند.  و بتوانند تصمیم‌های درست بگیرند. رسانه‌ها باید با بیان دقیق دردهای مردم و انتقال محدودیت های امکانات و منابع مسئولان، آینه تمام نمای شفافیت در مسائل مختلف باشند، حتی اگر این مسئله به دلیل کمبود سواد رسانه ای به مذاق برخی مسئولان خوش نیاید.

در پایان اگر نکته‌ای هست بفرمایید.

در پایان این گفتگو امینی فر گفت: خبرنگاری شغل نیست، بلکه رسالت و مسئولیتی سنگین است. ما باید با صداقت و شجاعت، حقیقت را بیان کنیم و هیچ وقت اجازه ندهیم که واقعیت‌ها به خاطر مصلحت‌های کوتاه‌مدت پنهان بماند. آزادی بیان و اطلاع‌رسانی درست، حق مردم است و خبرنگار نگهبان این حق است

انتهای خبر/

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار